Atunci când vine sezonul rece, toată lumea își pregătește autoturismul pentru noile condiții meteorologice. Nu vedem însă aceeași mobilizare a șoferilor și la intrarea în sezonul cald. Unii consideră că înlocuirea cauciucurilor de iarnă cu cele de vară este mai mult decât suficient.

Contrar așteptărilor acestora, însă, s-ar putea ca, vara, mașina ta să aibă nevoie de o mai mare atenție. Soarele arzător, riscul ploilor torențiale și cu grindină, asfaltul înfierbântat – acestea sunt doar câteva dintre probleme conducătorilor auto pe timp de vară. Pentru fiecare dintre ele există accesorii auto care le soluționează. Să îți pregătești cu adevărat mașina pentru vară nu e un proces dificil. Așa cum nu este nici, de exemplu, să plasezi un pariu pe superbet pentru a-ți susține echipa favorită. Ai nevoie doar de puțină informare și concentrare.

Parasolarele nu sunt un moft

Credem că am trecut de vremurile când parasolarele nu erau decât un moft pentru conducătorii mai înstăriți. Astăzi acestea reprezintă o investiție nu doar eficientă, dar și absolut necesară. Vei găsi pe piață protecție solară pentru toate geamurile – față, laterale și spate. Dacă îți echipezi mașina și cu parasolare laterale, venim cu un sfat important. Asigură-te că acestea nu îți vor limita câmpul vizual și că nu te vor incomoda atunci când conduci. În rest, bucură-te de umbră și de fotolii răcoroase.

Frigiderele auto – salvarea șoferilor în timpul verii

Vrei să ai mereu la îndemână băuturi reci de care să te bucuri în timp ce stai în trafic? Nu există soluție mai bună decât procurarea unei lăzi frigorifice. Poți opta pentru una simplă sau una termoelectrică. Cea dintâi se potrivește unui buget mai mic, dar are un timp redus de menținere a temperaturii scăzute. Dacă ești dispus să investești o sumă mai mare, trebuie să alegi o ladă termoelectrică. Aceasta va izola și va menține mult mai bine temperatura scăzută în interior.